OTTE TIPS OM VINTERDÆK

  • 0
  • november 17, 2021
vinterdaek.png

Fra december – marts er det en god idé at motere vinterdæk på sin bil. Med de rigtige dæk får du bedre trækkraft og optimal bremseevne. Her er otte råd, du skal huske på, når du skifter til vinterdæk.

9. NOVEMBER 2021

TIL NÆRMESTE FORHANDLER


1. Sommer- og vinterdæk har forskellige gummiblandinger, der egner sig til forskellige temperaturer. Når temperaturen falder, størkner sommerdækkenes gummi, og så forringes ydeevnen. Derfor er det ikke muligt at køre med samme type dæk året rundt, hvis man vil bevare en god køresikkerhed.

2. Den korrekte mønsterdybde er alfa og omega. Dine dæk skal have en mønsterdybde på mindst 1,6 mm og mindst 5 mm giver en god friktion under vintervejforhold.

3. Det kan føles indlysende, men skift til vinterdæk på alle fire hjul. Fordi dækkenes gummi virker anderledes, kan der opstå en farlig situation, hvis to af bilens fire hjul stadig er sommerdæk.

4. Dæk ældes, så tjek hvor gamle dine dæk er. Selvom de ikke ser slidte ud, kan gummiet være ældet så meget, at det har en negativ effekt på ydeevnen. Tjek gerne i slutningen af ​​sæsonen, hvor meget dækkene er slidt, så du er klar til at købe nye til næste vintersæson.

5. Fælge og dæk skal passe sammen og have samme mål. Ellers kan det påvirke vejgrebet. Derudover anbefaler Honda visse størrelser, der passer til hver Honda-model. Spørg dit Honda-værksted, hvis du er i tvivl om, hvad der passer bedst til din bil.

6. Kører du meget på sne og isglatte veje, er det klogt at vælge pigdæk for optimal vejgreb. Bor du hvor der sjældent er sne og is, anbefales ikke pigdæk. Kørsel med pigdæk på asfalt slider unødigt på både pigge og vejmateriale.

7. En anden ting at huske på er at tjekke dæktrykket. Når det bliver koldere, falder dæktrykket med cirka 0,1 bar for hvert temperaturfald på 10 grader. For lavt dæktryk øger brændstofforbruget, og dækkene slides mere.

Bestil tid til hjulskift på dit nærmeste autoriserede Honda-værksted, så du kan rejse trygt og sikkert denne vinter!

Til nærmeste forhandler

.